Cercavila pels carrers guarnits

Data: matí després de dos dies de la Diada de les Colles de Cultura de Gràcia

Origen: Els gegantons Torradet i Gresca es van presentar en públic i es van batejar el 16 d’agost de 1999, i durant l’acte de l’Ofrena a Sant Roc i la Festa Major d’aquell any van passar per tots els carrers guarnits. D’ençà, els gegantons no han deixat de passejar-se any rere any pels carrers guarnits durant la Festa Major.

Recorregut: segons l’any, es duu a terme un dels següents recorreguts on, en negreta, podreu apreciar els carrers guarnits:

  • Recorregut 1: Pl. de la Vila de Gràcia, C/ Mozart, C/Jesús, C/ Sant Pere Màrtir, C/ Goya, C/ Luis Antúnez, C/Vic,C/ Sant Cristòfol, C/Berga, Rambla del Prat, C/Gran de Gràcia, C/Astúries, Travessia de Sant Antoni, C/Sant Joaquim, C/Matilde, Pl. de la Vila de Gràcia.
  • Recorregut 2: Pl. de la Vila de Gràcia, C/Matilde, C/Sant Joaquim, C/Maspons, Pl. del Sol, C/Planeta, C/Terol, C/Bruniquer, C/Ciudad Real, C/Ramon y Cajal, C/ Joan Blanques, Pl. Rovira i Trias, C/Providència, C/ Verdi, C/Perla, C/Montseny, C/Sant Joaquim, C/Matilde, Pl. de la Vila de Gràcia.
  • Recorregut 3: Pl. de la Vila de Gràcia, C/ Penedès, C/ Puigmartí, C/Milà i Fontanals, C/Perill, C/Venus, C/Llibertat, C/Progrés, C/Tordera, C/Fraternitat, C/Josep Torres, C/Tagament, Pl. del Raspall, C/Siracusa, C/Diluvi, Pl. de la Vila de Gràcia.

Organització: Geganters de Gràcia i Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Descripció: abans del migdia, els Gegantons Torradet i Gresca passegen per una part dels carrers guarnits de la Festa Major amb la finalitat de conservar la tradició per la qual van ser creats.

Com que la Vila de Gràcia compta amb un extens territori i els carrers guarnits estan repartits ocupant una gran extensió, el 2014 es decidí fraccionar la Vila de Gràcia en tres zones. D’aquesta manera es pot fer una cercavila més festiva, pausada i oferir un ball d’agraïment als carrers guarnits després d’oferir un petit piscolabis als músics i portadors dels Geganters de Gràcia.

La peculiaritat de la cercavila és que comença a la plaça de la Vila de Gràcia ja que els Gegantons estan guardats a l’Ajuntament de Gràcia i tornen al mateix lloc tot acomiadant-se de la Festa Major davant el públic existent.