Cloenda del Tradicionàrius Festival Folk Internacional

Data: El divendres abans de Diumenge de Rams.

Origen: Des de l’any 1995.

Recorregut: Plaça de la Vila de Gràcia, carrer Mariana Pineda, carrer dels Xiquets de Valls, Plaça del Sol, carrer del Planeta, carrer de Sant Joaquim, Travessia de Sant Antoni i Plaça Anna Frank.

Organitzadors: Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). Hi col·labora la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia.

Descripció: L’objectiu del Tradicionàrius Festival Folk Internacional és difondre el món de la música tradicional i popular dels Països Catalans, però també la de més enllà de les seves fronteres. Al llarg de tres mesos –des del gener i fins al divendres d’abans de Setmana Santa–, tot tipus de públic gaudeix de música i activitats relacionades amb el folk. Les sessions de concert i ball es duen a terme alguns dijous i tots els divendres al vespre amb grups que presenten disc o nous projectes. També hi ha caps de setmana monogràfics d’instruments, el cicle de Matinals al C.A.T. i el de Folk als Mercats, el Cap de setmana de les Illes a Gràcia, tallers de danses i col·laboracions amb altres festivals, com el BarnaSants, a L’Auditori (14/02); el Rubrifolkum, a Cal Ninyo (Sant Boi de Llobregat), el Festival Qrambla, organitzat pel Folkestoltes, a La Mirona (Salt)… Al C.A.T. Per saber-ne més, adreceu-vos a: http://www.tradicionarius.cat

L’acte de la Cloenda del Tradicionàrius consisteix en una Cercavila de les Colles de Cultura Popular de Gràcia des de la plaça de la Vila, amb un lluïment de cada colla, fins la plaça Anna Frank amb un segon lluïment de cada colla a l’arribada. L’acte es clou amb els parlaments de les autoritats presents. Després, tots els músics de les colles de cultura de popular de Gràcia interpreten Timbgrallers, composada per Dani Tort.

 

cloenda_cat_llibertat