Pregó de Festa Major

Data: 14 d’agost a les 19:00h.

Origen: El Pregó com a pòrtic de la Festa Major de Gràcia, tal com es coneix avui dia, data del 1986; no obstant això, hi ha referències de pregons anteriors.

El primer pregó d’aquesta nova etapa va anar a càrrec de l’actriu Sílvia Munt, i es va celebrar al Centre Artesà Tradicionàrius (l‘Artesà) el 14 d’agost de 1986. L’any següent es va fer a l’envelat que es va aixecar a la plaça de la Revolució i, finalment, es va traslladar al balcó de l’Ajuntament a la plaça de la Vila.

Organitzadors: Fundació Festa Major de Gràcia. Hi col·labora la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia.

Descripció: El pregoner o pregonera, acompanyat per les autoritats i el president de la Fundació Festa Major de Gràcia, llegeix el pregó des del balcó del Districte. El regidor obre l’acte i fa la presentació del president de la Fundació Festa Major de Gràcia, després del president del Districte i a continuació del pregoner, i finalment tanca l’acte l’alcalde de la ciutat (si s’escau).

Totes les Colles de Cultura de Gràcia fan acte de presència i tant sols els grups de música de les mateixes actuen abans d’iniciar el Pregó de Festa Major, amb la finalitat de fer una mena de criada a la gent anunciant que en breu comença l’esperat pregó.

 

prego_2