La Colla

Tot i que els Gegants de Gràcia són dels principis dels anys vuitanta, no és fins a la dècada dels noranta que es constitueix l’Associació Geganters de Gràcia amb la finalitat de dur els Gegants de Gràcia tant a les cercaviles de la Festa Major com als indrets on la colla sigui convidada.

Fins aleshores, un grup inestable de portadors, eren els encarregats de treure’ls per Festa Major i en altres diades importants, com fou el cas del dia del seu bateig el 24 de Març de 1985, dia on foren apadrinats pels Gegants de la Ciutat, en Jaume I i na Violant d’Hongria.

Amb els anys,  la colla incorpora nova imatgeria festiva, augmenta el nombre d’associats i es crea un grup de músics format per associats –fins el 1997 eren contractats-. D’aquesta manera, la colla assolí una maduresa mitjançant la qual esdevingué en una de les associacions geganteres portabanderes del territori català.

I som els socis els que, a dia d’avui, ens encarreguem de donar vida d’una quinzena de Figures Festives, ja sigui en forma de Gegants, Gegantons o Capgrossos. Vegem-les:

  • Els Gegants Pau i Llibertat de la Vila de Gràcia que són de propietat municipal
  • El Gegantó Pepitu Campanar
  • Els Gegantons TorradetGresca de la Fundació Festa Major de Gràcia
  • Els Gegantó Torres de la Fundació Festa Major de Gràcia
  • Els capgrossos Dimoni, Dimoniet, Bruixa, Músic, Fada Violeta, Vellet, Velleta, Agustinet, LluïsetDrac Nus