Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia (CCCG)

logo-cccgLa Cultura Popular i Tradicional de la Vila de Gràcia tot i venir d’antic té una forta renaixença als anys 80 amb l’aparició dels Equips de Treball de Cultura, entre d’altres, amb l’esperit de recuperar la nostra Cultura i donar-la a conèixer arreu.

En la seva evolució l’any 2002, les Colles de Cultura de la Vila van formar la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia (CCCG), amb l’esperit recuperar la imatgeria festiva, les tradicions culturals, la recreació d’antigues celebracions populars i alhora innovar la cultura popular. En aquesta línia de treball a Gràcia es va fer el Protocol Festiu de la Vila de Gràcia, 2005, primer protocol festiu de la ciutat de Barcelona, on es recullen i es regulen les diferents festes i actes de cultura popular de la Vila de Gràcia. Posteriorment, al 2011 es va actualitzar.

Al llarg d’aquests anys l’entitat a crescut tant en nombre d’entitats com de membres d’aquestes. En aquests moments la coordinadora acull les següents entitats:

L’any 2002 vam ser condecorats amb la Medalla d’Honor de Barcelona, conjuntament amb la resta de colles de la Coordinadora de Cultura de Gràcia.