El Gegantó Torres de la Fundació Festa Major de Gràcia, estrenat l’any 2007, era una figura amb una estructura molt particular, ja que el cavallet acabava a l’interior de la panxa de la figura, on es trobava la finestreta (o espiell) per veure l’exterior, i això provocava que fos realment incòmode per ser portat, tant per entrar-hi com per la cavitat i la ressonànica de l’interior. Cal recordar que, normalment, les finestretes dels gegants i gegantons estan a la faldilla i a prop de la cara per tenir una bona visió, per això els pocs portadors i portadores de la colla que hi podien entrar amb menys dificultats, després les tenien per ballar-lo.

És per això que enguany es prengué l’encertada decisió de modificar l’estructura del Gegantó i, conseqüentment i aprofitant la reforma, es va renovar el seu vestuari. 

Primer, va viatjar fins a Cardona, al Taller del mestre Toni Mujal. Allà se li va fer un nou cavallet i es va adaptar el cos de la figura, tapant-li la base i el forat que feia de finestreta. Com que amb el canvi, el geganter o la gegantera a partir d’ara veurà a través de la faldilla i no de la panxa, el gegantó ha crescut una mica. Aquest va ser un dels motius principals per renovar el vestuari, ja que la faldilla original li hagués quedat curta, sense finestreta i la camisa i la corbata tindrien un forat corresponent a l’antiga. Per això va anar fins al Maresme, primer a Arenys de Munt i després a Mataró, on la modista i figurinista Gemma Malé va ser l’encarregada de dissenyar-li el nou i complet vestuari, seguint la línia de l’original però afegint millores com una corbata més alegre i un cinturó més realista que l’anterior, fet expressament i a la mida del gegantó.

Tot el procés de renovació es va anar publicant a les xarxes socials de l’entitat a través d’imatges críptiques, com ara el mostrari de teles que va portar la Gemma o fotografies amb vistes de Cardona realitzades des del Taller d’en Mujal. Tot plegat per crear una mica d’expectació.

Aquesta era una renovació molt esperada i des de l’Associació Geganters de Gràcia, actuals portadors de la figura, podem confirmar que estem molt contents amb el resultat i que ha representat una millora destacable.