Cloenda del Tradicionàrius Festival Folk Internacional

Data: El divendres abans de Diumenge de Rams.

Origen: Des de l’any 1995.

Recorregut: Plaça de la Vila de Gràcia, carrer Mariana Pineda, carrer dels Xiquets de Valls, plaça del Sol, carrer del Planeta, carrer de Sant Joaquim, travessia de Sant Antoni i plaça Anna Frank.

Organitzadors: Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia.

Descripció: L’objectiu del Tradicionàrius Festival Folk Internacional és difondre el món de la música tradicional i popular dels Països Catalans, però també la de més enllà de les seves fronteres. Al llarg de tres mesos –des del gener i fins al divendres d’abans de Setmana Santa–, tot tipus de públic gaudeix de música i activitats relacionades amb el folk. Les sessions de concert i ball es duen a terme alguns dijous i tots els divendres al vespre amb grups que presenten disc o nous projectes. També hi ha caps de setmana monogràfics d’instruments, el cicle de Matinals al C.A.T. i el de Folk als Mercats, el Cap de setmana de les Illes a Gràcia, tallers de danses i col·laboracions amb altres festivals, com el BarnaSants, a L’Auditori (14/02); el Rubrifolkum, a Cal Ninyo (Sant Boi de Llobregat), el Festival Qrambla, organitzat pel Folkestoltes, a La Mirona (Salt)… Al C.A.T. Per saber-ne més, consulteu a: http://www.tradicionarius.cat

L’acte de la Cloenda del Tradicionàrius consisteix en una Cercavila de les Colles de Cultura Popular de Gràcia que es realitza a la tarda del darrer dia del festival i que va des de la plaça de la Vila, amb un lluïment de cada colla, fins la plaça Anna Frank amb un segon lluïment de cada colla a l’arribada. Encara que a la nit hi hagi concert a l’interior del CAT, la cercavila es clou amb els parlaments de les autoritats presents i després, tots els músics de les colles de cultura de popular de Gràcia interpreten Timbgrallers, peça composada per Dani Tort.