Passejada dels Gegantons pels carrers guarnits

Data: Durant la Festa Major de Gràcia.

Origen: Els gegantons Torradet i Gresca es van presentar en públic el 16 d’agost de 1999, durant l’acte de l’Ofrena a Sant Roc, i a la Festa Major d’aquell any van passar per tots els carrers i les places amb guarnits. D’ençà, els gegantons no han deixat de passejar-se any rere any pels espais guarnits durant la Festa Major.

Recorregut: Segons l’any es duu a terme un recorregut diferent que surt publicat al Programa Oficial.

Organització: Geganters de Gràcia i Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Descripció: abans del migdia, els Gegantons Torradet i Gresca passegen per una part dels carrers guarnits de la Festa Major amb la finalitat de conservar la tradició per la qual van ser creats.

Com que la Vila de Gràcia compta amb un extens territori i els carrers guarnits estan repartits ocupant una gran extensió, el 2014 es decidí fraccionar la Vila en tres zones. D’aquesta manera es pot fer una cercavila més festiva, pausada i oferir un ball d’agraïment als carrers guarnits després d’oferir un petit piscolabis als músics, portadors i acompanyants dels Geganters de Gràcia.

La peculiaritat de la cercavila és que comença a la plaça de la Vila de Gràcia ja que els Gegantons estan guardats a l’Ajuntament de Gràcia i tornen al mateix lloc tot acomiadant-se davant el públic existent que els ha volgut seguir i acompanyar.