Com ens vestim

Totes les colles de cultura tenen un vestuari distintiu que les fa diferenciar-se tant de les altres manifestacions culturals com de les entitats que desenvolupen la mateixa activitat.

La nostra colla disposa d’un vestuari propi que la distingeix de les altres Colles de Cultura de Gràcia i del Pla de Barcelona i, a la vegada, també és característic envers a les colles geganteres de Catalunya.

En referència a l’escut de la Vila de Gràcia, amb tres lliris blancs sobre un fons blau, vestim amb els colors blau i blanc. D’aquesta manera, el nostre vestuari es compon per:

  • Mocador blau amb l’escut de la colla brodat. A part d’esdevenir un element decoratiu, els portadors dels Gegants, Gegantons i Capgrossos se’l poden lligar al cap amb la finalitat que la suor no els hi entri en contacte amb els ulls.
  • Samarreta blanca amb l’escut de l’entitat al pit esquerre i més gran i centrat a l’anvers.
  • Faixa blava. Es tracta d’una peça d’indumentària que es caracteritza per ser molt més llarga que ampla i per la seva resistència. Serveix per a cenyir el cos per la cintura, rodejant aquesta i donant-li diferents voltes amb la finalitat de protegir els ronyons als geganters mentre duen les figures. Al segle XIX la duien els pagesos i artesans per a escalfar els ronyons i protegir la regió lumbar durant el treball. Els burgesos la duien més aviat com a símbol de poder, en tenien de diferents colors i de tres metres de llargada. Actualment, la faixa vermella forma part de la indumentària tradicional catalana.
  • Pantalons blancs, del mateix color que la samarreta o la camisa.
  • Forro polar blau amb l’escut de la colla brodat amb fil blanc.
  • Camisa blanca amb l’escut de l’entitat brodat al pit esquerre i amb el de la Vila de Gràcia brodat a la màniga del braç esquerre. Aquesta, es reserva per a les ocasions especials com ara les nostres festes.
  • Bossa blava de la colla amb el logo serigrafiat en blanc.