Festes de Sant Isidre

Les festes de Sant Isidre són un reflex de l’esforç i la voluntat de la nostra colla per tenir una diada pròpia, com a moment anual per reivindicar-nos com a entitat i donar a conéixer el nostre projecte.

Davant del pròposit engegat ara fa uns anys amb la renovació de la colla i la nova empenta del jovent, i atenent a que un dels objectius de la nostra entitat és conservar, i recuperar, el patrimoni festiu de la Vila, vàrem considerar idoni celebrar la nostra diada tot recuperant, alhora, una antiga festivitat gracienca.

És per això que prenguérem com a referència l’antiga festa pagesa de Sant Isidre, una de les més lluïdes antigament a Gràcia que es perdé durant la dictadura franquista i en la qual també es basaren en el moment de fer els nostres gegants, en Pau i na Llibertat, ja que representen una parella que festeja en el ball tradicional que es dansava en aquestes festes, el Ball del Vano i el Ram, i que a dia d’avui havia desaparegut.

A la vegada, com a colla de difusió de la cultura catalana creguérem oportú mostrar diverses expressions de la cultura popular, especialment aquelles que no trobem en el nostre entorn més immediat de la vila, permetent als nostres veïns i veïnes conèixer altres formes d’expressió de l’imaginari col·lectiu. Això, alhora, ho volem combinar amb la recuperació d’aquesta vella, i bella, tradició gracienca.

Així doncs, volem convidar-vos a descobrir aquestes festes, de la recuperació d’aquesta nostrada celebració i, sobretot, de la cultura popular del nostre país.

Si voleu saber-ne més sobre l’antiga Festa, la Bandera, el Ball o com s’adaptaren les festes a l’actualitat visiteu l’apartat de La Història.

Si voleu conèxier els diversos actes de les festes consulteu Els Actes.

Si d’altra banda voleu veure els covidats que han visitat la Vila de Gràcia durant la Diada dels Geganters al llarg dels anys cliqueu aquí Els Convidats de la Diada.

I si voleu consultar Els Programes de les Festes mireu-ne l’apartat.