Les Figures

L’Associació Geganters de Gràcia ens fem càrrec d’una quinzena de figures festives en forma de Gegants, Gegantons i Capgrossos. Totes elles tenen una procedència molt diversa; algunes són cedides a l’entitat (com és el cas d’en Pepitu Campanar o els capgrossos) i d’altres que ens en fem càrrec però són de propietat municipal o privada (com el cas dels Gegants i dels Gegantons). Totes elles, però, tenen una història bastant singular que les fan especials.

Des de l’estrena dels Gegants, les figures s’han guardat dins de la casa consistorial de Gràcia. Tanmateix, al 2009 es condicionà el vestíbul amb la finalitat d’encabir-hi l’exposició permanent de les figures festives gracienques. D’aquesta manera, es poden visitar quan es desitgi sense haver d’esperar a que surtin al carrer per veure’ls.

Entrant a mà esquerra, trobareu exposats els nostres estimats Capgrossos, els Gegantons Pepitu Campanar, Torres, Torradet i Gresca i els Gegants Pau i Llibertat. A més, des de l’exterior i mirant per la finestra esquerra, podreu veure, rere el vidre, la resta de capgrossos exposats acuradament en una prestatgeria.

En cas d’anar-los a visitar, ho podeu fer de dilluns a divendres de 8:30h a 20:00h.

Per a més informació del Districte de Gràcia: http://w110.bcn.cat/portal/site/Gracia