Com ja és tradició, cada 4 de gener, les Carteres Reials de Gràcia desfan l’encanteri i es fan visibles a la Vila de Gràcia. No obstant això, arran de la situació d’emergència sanitària generada per la COVID-19 i degut a les restriccions, aquest any es va creure oportú reconvertir la clàssica rua (organitzada per la Fundació Festa Major de Gràcia i amb la qual hi col·laboren any rere any moltes altres associacions i entitats del barri) en un campament reial estàtic que es va instal·lar a l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia. Així doncs, l’Ona, la Sitar i l’Estel de Foc, juntament amb el seu seguici, van estar tot un dia treballant de valent rebent, analitzant i classificant totes les cartes que els arribaven al campament per fer realitat els desitjos dels petits de casa. 

A més a més, vam exposar l’Arbre dels Fanalets, elaborat per la colla per a la Cavalcada tot revivint aquesta bonica tradició (també a partir de tallers que enguany no vam poder realitzar), que va tornar a acompanyar a les Carteres i tot el conjunt de patges i patgesses. Així, la seva llum i la de tots els fanalets dels infants, de ben segur que va ajudar a guiar a Ses Majestats a trobar totes les cases per fer entrega dels seus presents en la nit més màgica.

Per concloure, al finalitzar l’acte els Geganters de Gràcia els vam fer l’ofrena del pa i la sal, com a signe d’hospitalitat, i vam entregar la clau màgica que obre totes les portes, una tradició que vam inciar ara fa pocs anys i que sembla que ha tingut molt bona acollida. D’aquesta manera, els Reis d’Orient poden arribar a totes les cases i entre totes i tots fem arribar la màgia d’aquests dies tan especials.