Diada de les Colles de Cultura de Gràcia

Data: Un dissabte del mes d’octubre.

Origen: La Festa Major del 2005, per celebrar una diada conjunta amb totes les Colles de Cultura de Gràcia, federades a la Coordinadora CCCG.

Organitzadors: Coordinadora de les Colles de Cultura Popular de Gràcia.

Descripció: Inicialment en el marc de la Festa Major es realitzava un espectacle a la Plaça de la Vila de Gràcia, que explicava els orígens de Gràcia fins a l’annexió amb Barcelona, en el qual s’intercalaven textos històrics i narratius amb les actuacions i lluïments de les colles. Per saber-ne més sobre l’antic acte de la Diada de CCCG cliqueu aquí.

Actualment, la Diada se celebra al març o l’abril, com una festa pròpia de les Colles de Cultura, reunint la rica i diversa cultura popular gracienca. 

La jornada comença a les 10.00 h amb un esmorzar dels membres de totes les colles participants, a la plaça de la Vila. Hi som els Geganters de Gràcia juntament amb els castellers de la Vila de Gràcia, els bastoners de Barcelona i els bastoners de Gràcia, l’Àliga de Gràcia, els trabucaires i les colles de diables de la Diabòlica de Gràcia, la Malèfica del Coll i la Vella de Gràcia acompanyades de les bèsties de foc: el Drac de Gràcia, el Gaudiamus i l’Atzeries.

A les 11h arrenca una petita cercavila, amb músics i refrigeris que acaba a la plaça de la Vila. Seguidament, a les 13h cada colla fa el seu lluïment de cultura. A les 14h hi ha el dinar de germanor i a continuació es realitza una gimcana a les 16.30h, amb membres de diverses entitats. La jornada es clou a les 19h amb un concert.