El Ball dels Capgrossos de la Vila de Gràcia

El “Ball dels Capgrossos de la Vila de Gràcia” s’estrenà el dia 20 de maig de 2017 durant la festa del 25è Aniversari dels Capgrossos de Gràcia, data de l’arribada a la colla de la Fada Violeta, el Dimoni, la Bruixa i l’Agustinet.

Aquest ball fou composat per en Ricard Ellis (membre de la colla) i coreografiat a partir de la implicació de les nenes i els nens de la colla, portadors dels Capgrossos. Cal apuntar que, efectivament, s’adapta a les capacitats dels més petits, així com en algunes parts es divideixen els passos per tal que els més menuts hi puguin participar i els que ja són més grans ho facin amb una mica més de dificultat.

Hi participen vuit Capgrossos de Gràcia, habitualment 4 de grans i 4 de més petits. El ball està pensat per a ser ballat en qualsevol ocasió en que hi hagi un grup considerable de capgrossos de la colla que hi participi i sempre que es dongui la oportunitat als infants perquè puguin realitzar el seu lluïment de la mateixa manera que ho fan els gegants grans a totes les places on són convidats a ballar.