La Festivitat

El dia 15 de maig se celebra la Festivitat de Sant Isidre Llaurador, antic patró gracienc. A més, és la festa que representen els nostres gegants ja que són una parella de balladors de la dansa que es ballava antigament aquell dia.

L’any de la recuperació de les Festes, el 2019, es cregué oportú retornar la festa als voltants dels Josepets. És per això que durant la tarda de la festivitat de Sant Isidre es varen fer tot un seguit d’activitats. Per començar, “La Xocolata Popular” per escalfar l’espera de l’arribada dels Gegants. Amb “L’Arribada de la Bandera i els Gegants”, els Gegants entraren a la Plaça Lesseps i realitzaren algun ball abans de “La Missa Solemne”, l’acte més tradicional. Finalment, després d’ofici, els Gegants prengueren part de “La Baixada i la Dansada final”, en la qual la Llibertat i el Pau baixaren l’escalinata de la Parròquia de la Mare de Déu de Gràcia i de Sant Josep fins a la plaça on, per seguir l’antiga tradició, es realitzà la darrera ballada mentre tres coets de “La Darrera Tronada de Fi de Festa” posà punt i final a tres dies de festa en honor al sant.

Si voleu veure imatges d’aquest acte només cal que cliqueu aquí.

kaka
El Pau i la Llibertat ballant davant de la Parròquia dels Josepets durant La Festivitat 2019. Arxiu Geganters de Gràcia.