El Toc de Gràcia

És el primer ball propi que disposà la colla; tenint en compte que l’autor de la peça musical és un antic membre de la colla, en Miquel Santín, i que la coreografia feta per els propis membres de l’associació. No es tracta d’un ball adaptat a una peça musical ja existent.

El Toc de Gràcia només és ballat a la Plaça de la Vila de Gràcia per la Festa Major de Gràcia des del 2002; concretament després de la Cercavila de Cultura Popular celebrat a la diada de la Mare de Déu d’Agost per la tarda i a la Diada de les Colles de Cultura de Gràcia.

La peculiaritat del ball rau en que intervenen totes les figures d’imatgeria que se’n fa càrrec la colla: el Gegants del Districte, en Pau i na Llibertat; els Gegantons de la Fundació de Festa de Gracia, el Torradet i la Gresca; el Gegantó Pepitu Campana; i els capgrossos de l’entitat. El ball s’estructura clarament en quatre parts; Ball dels Gegant, Ball dels Gegantons Torradet i Gresca, Ball dels Gegantons i Final conjunt on tots els entremesos s’ajunten i giravolten incansablement.

 

toc