Cercavila de cultura popular

Data: Tarda del 15 d’agost.

Origen: El 21 d’agost de la Festa Major de 1999 es va fer la primera cercavila de gegants dividida en tres recorreguts per diferents carrers de la Vila. L’any 2000 es va establir com a data el 15 d’agost a la tarda, amb la participació de les diferents colles de cultura popular de Gràcia, i colles convidades d’arreu de Catalunya, Espanya i Europa.

Recorregut: Carrer Gran de Gràcia amb Santa Àgata, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi i plaça de la Vila.

Organitzadors: Fundació Festa Major de Gràcia i Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia; hi col·laboren també la Federació de Colles de Sant Medir i Kabum.

Descripció: Desfilada de les diferents Colles de Cultura Popular de Gràcia i les colles convidades, fent un lluïment final a la plaça de la Vila. Cadascuna de les Colles de Cultura Popular de Gràcia convida una o diverses colles de les mateixes característiques amb la finalitat de fer una cercavila més lluïda. Així, Gegants de Gràcia convidem una colla de gegants perquè també pugui participar i gaudir de la Festa Major de la nostra Vila.

Al finalitzar, es fan els diferents balls de lluïment final a la plaça de la Vila, com per exemple el ball d’El Festeig per part dels Gegants Pau i Llibertat.