Festa Major de Gràcia

La Festa Major de Gràcia és una de les expressions màximes de la identitat gracienca, i conserva el caire de festa veïnal i participativa entre les associacions i comissions de veïns que organitzen la festa major al seu carrer o plaça. Al llarg de més de 200 anys, ha estat una història d’alts i baixos, reflex de la realitat del país.

Del 15 al 21 d’agost la Vila de Gràcia es transforma guarnint una trentena de carrers i places per celebrar la seva festa més coneguda, una festivitat bicentenària. Durant una setmana les Colles de Cultura de Gràcia, juntament amb la Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia, participen i organitzen a una desena d’actes que es recullen al Protocol Festiu de Gràcia i en els quals els Geganters de Gràcia hi participen.

Per ordre cronològic els actes de Festa Major són:

En tots aquests actes el fet geganter hi és present vetllant per la transmissió i visibilitat dels Gegants, dels Gegantons i de la comparsa de Capgrossos de la Vila de Gràcia. D’aquestes activitats, tres són únicament geganteres: la Passejada dels Gegantons pels carrers guarnits, que es fa des de l’any 1999, i des de l’any 2018, la Convidada dels Gegants de Gràcia i el Toca Dormir.