Torres

El Gegantó Torres és una figura propietat de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, construïda l’any 2007 per l’artista gracienca Àngels Jutglar, la creadora, també, dels Gegants i els Gegantons de Gràcia. Representa el Sr. Albert Torres, antic president de la Federació de carrers de la Festa Major de Gràcia, càrrec que ocupà durant gairebé vint anys.

La seva estrena fou el 16 d’Agost en el marc de l’Ofrena a Sant Roc dins de la Festa Major de Gràcia.

El gegantó, a banda de representar la Fundació de la Festa Major, també té una funció important. Cada any, el divendres més proper a Sant Jaume, és l’encarregat de presentar la samarreta de la Festa Major, dissenyada especialment per l’ocasió, agafant els elements que apareixen al cartell. En un acte anomenat “El despertar de Gràcia!”, la presidenta o president de la Fundació, juntament amb els representants polítics, col·loquen la samarreta i tot seguit balla a la Plaça de la Vila de Gràcia.

Va vestit amb una samarreta rosada amb una corbata de colors terra i una faldilla de color gris. A la mà dreta duu un penjar-robes que s’utilitza per exhibir, any a any, la samarreta.

Aquest gegantó, actualment, és ballat per l’Associació Geganters de Gràcia.