Torres

El Gegantó Torres és una figura propietat de la Fundació Festa Major de Gràcia, construïda l’any 2007 per l’artista gracienca Àngels Jutglar, la creadora, també, dels Gegants i els Gegantons de Gràcia. Representa el Sr. Albert Torres, antic president de la Federació de carrers de la Festa Major de Gràcia, càrrec que ocupà durant gairebé vint anys.

La seva estrena fou el 16 d’agost, en el marc de l’Ofrena a Sant Roc dins dels actes de la Festa Major de Gràcia.

El gegantó té una funció important: cada any, el divendres més proper a la festivitat de Sant Jaume, és l’encarregat de presentar la samarreta de la Festa Major, dissenyada especialment per l’ocasió, agafant els elements que apareixen al cartell. Durant l’acte de Presentació de la Festa Major, la presidenta o el president de la Fundació, juntament amb els representants polítics, col·loquen la samarreta i tot seguit balla a la Plaça de la Vila de Gràcia.

Va vestit amb una samarreta rosada, una corbata de colors terra i una faldilla de color gris. A la mà dreta, duu un penja-robes que s’utilitza per exhibir, any rere any, la samarreta de la Festa Major.

Aquest gegantó, actualment, és ballat per l’Associació Geganters de Gràcia.