Els Balls

Un dels objectius de l’entitat és difondre el fet geganter als actes que participem. Dins de la difusió del fet geganter s’hi troba el treball dedicat a la preparació de noves coreografies de les peces interpretades pels nostres músics i l’assaig dels balls ja existents.

Degut a la importància que donem al fet de dansar estèticament les nostres figures, dediquem un menú de la web per comentar els diferents balls que realitzem tant a les places de les localitats on som convidats com a les pròpies de la nostra Vila.

Com a balls propis, és a dir, balls que s’han composat i se’ls ha atorgat d’uns passos concrets per ser ballats o bé danses populars que els hi hem assignat una passos concrets,  s’hi troben:

  • El Ball del Gambeto, dansat per la parella de Gegants de Gràcia i reservat per ésser ballat a les ocasions més especials.
  • El Toc de Gràcia, ballat per tota la imatgeria festiva de la colla.
  • El Ball del Festeig, dansa de cortesia entre en Pau i na Llibertat que es va estrenat el 2007 en commemoració del XXVè aniversari de la presència dels Gegants.
  • El Ball dels Tres Lliris, estrenat el 2012 i ballat pels Gegants de Gràcia en commemoració del XXXè Aniversari de la seva presència.

Malgrat que els nostre balls propis són de la parella de Gegants o per a totes les figures d’imatgeria festiva que disposa la colla, en el cas del Toc de Gràcia, també es treballa el ball de Capgrossos quinzenalment. A finals del 2012 recuperarem la comparsa de Capgrossos i, és per això que es posàrem a treballar balls per els més menuts de la colla. Ara per ara ja ballen la peça tradicional “Joan del Riu” i treballen amb noves cançons.

Per altre banda, s’està consolidant el grup de portadors de Gegantons amb la finalitat que tant en Pepitu Campanar com en Torradet o la Gresca puguin fer balls elaborat a les trobades que participen. Concretament, a les Festes de Santa Eulàlia on els petits tenen el protagonistes de la festa.

Així doncs, intentem consolidar el Ball de Gegants i com no, d’altres Elements Festius dins de la nostra entitat. Dins dels projectes de l’entitat s’hi troba consolidar els balls dels Capgrossos i disposar de balls propis, tant de Gegantons i Capgrossos, per ésser ballats allà on sigui possible.

Tot seguit es comenten la procedència dels nostre balls protocol·laris que, a curt termini, esperem ampliar-los tot incorporant els futurs balls de Gegantons i Capgrossos.

 

balls