Com ens vestim

Totes les colles de cultura tenen uns elements distintius que les fan diferenciar-se tant de les altres manifestacions culturals com les entitats que desenvolupen la mateixa activitat.

La nostra colla disposa d’un vestuari propi que la distingeix de les altres Colles de Cultura de Gràcia o del pla de Barcelona i, que, a la vegada, també és característic envers a les colles de Gegants de Catalunya.

En referència a l’escut de la Vila de Gràcia, vestim amb els colors blau i blanc. D’aquesta manera, el nostre vestuari es compon per:

  • Mocador blau amb l’escut de la colla en blanc. A part d’esdevenir com a element decoratiu, els portadors dels Gegants i Gegantons se’l poden lligar al cap amb la finalitat que la suor no els hi entri en contacte amb els ulls.
  • Samarreta blanca amb l’escut de l’entitat en al pit esquerre i més gran i centrat a l’anvers.
  • Forro polar blau amb l’escut de la colla brodat amb fil blanc.
  • Faixa blava. Es tracta d’una peça d’indumentària que es caracteritza per ser molt més llarga que ampla i per la seva resistència. Serveix per a cenyir el cos per la cintura, rodejant aquesta i donant-li diferents voltes amb la finalitat de protegir els ronyons als geganters mentre duen els Gegants.

Al segle XIX la duien els pagesos i artesans per a escalfar els ronyons i protegir els lumbars durant el treball al camp. Els burgesos la duien més aviat com a símbol de poder, en tenien de diferents colors i de tres metres de llargada.

Actualment, la faixa vermella formava part de la indumentària tradicional catalana.

  • Pantalons blancs.