Portem molts mesos sense gaire activitat. Durant dies us hem anat dient que tornaríem. Avui, tenint present el context en el qual ens trobem, ja ho podem anunciar: enguany tornarem a celebrar la Diada dels Geganters de Gràcia i les Festes de Sant Isidre!

Ho farem adaptant-nos a la situació excepcional que vivim amb la crisi sanitària i seguint tots els protocols sanitaris, defensant en tot moment que la cultura popular és segura i necessària, més necessària que mai.

És cert que no podrem sortir a ballar al carrer com ens agradaria, retrobant-nos en una cercavila, però volem fer tot allò que estigui a les nostres mans tenint en compte la situació excepcional. És per això que hem repensat la Diada i, per aquest any, passarà a ser una #Ballada; seguint les normatives vigents i per això serà amb aforament limitat. No obstant això, procurarem retransmetre-ho en directe i publicar els vídeos.

No oblidem, però, les persones que ens han deixat durant aquesta pandèmia, així com els seus entorns i els col·lectius essencials en la lluita contra la COVID-19. És per això que amb la Ballada els volem tenir presents. Malgrat tot, la Diada vol ser un bri d’esperança per reviure la festa en aquests temps.

Dissabte 15 de maig comptarem amb una gran colla com a convidats excepcionals, amants del món geganter i de la dansa i treballadors incansables de la cultura del nostre país. Tot i així, l’haurem de celebrar a l’interior de l’Església de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia amb control d’aforament, havent de reservar entrada prèvia, així com l’obligatorietat de complir totes les mesures de seguretat vigents.

Però no us preocupeu! Durant tota la setmana següent podrem gaudir de l’Exposició “Reviu la festa!” amb la imatgeria participant al Claustre del mateix Oratori de Gràcia.

Amb molta il·lusió i amb l’esperança de poder-nos retrobar, estigueu ben atents que aquests dies anirem desvetllant els detalls de la Ballada!