Enguany també vam prendre part de la festivitat del Corpus a la Vila de Gràcia amb la desfeta de la catifa floral del carrer Llibertat.
 
Aquest any la festa es va reprendre amb força i a la Vila de Gràcia va ballar un Ou com balla des del Dijous de Corpus al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia de la mà de La Fadrinalla de Gràcia. A més, diumenge hi van haver dues catifes, la ja clàssica a la Plaça de la Virreina i la nova al carrer de la Llibertat.
 
Com que el 2021 la Comissió de Festes del carrer Llibertat celebrava els 150 anys del seu primer guarnit, dins dels actes de l’aniversari van creure oportú realitzar una catifa floral el Diumenge de Corpus (que aquest any va escaure el dia 6 de juny) i que aquesta fos desfeta pels nostres estimats Gegants, el Pau i la Llibertat, que precisament duu aquest nom, entre d’altres motius, perquè el carrer Llibertat no ha canviat mai de nom. 
 
La jornada va començar a primera hora del matí, amb la col·locació de la base al terra del carrer i esfullant els pètals dels clavells. Hi vam col·laborar amb un parell de membres de la colla participant en l’elaboració durant tot el matí del diumenge. Al migdia, la catifa floral ja va quedar acabada i va ser el moment de les fotografies. El públic podia passar a veure-la malgrat ser d’una manera controlada, tant per la situació derivada de la pandèmia com per l’estretor del carrer. 
 
Finalment, cap a les 6 de la tarda vam portar els Gegants de la Vila, que van fer uns quants balls a sobre de la catifa feta amb pètals, fulles, pallofa d’arròs i d’altres elements naturals, fins que va quedar completament desfeta. Malgrat que no es va poder anunciar l’acte ni se’n va poder fer difusió per evitar l’efecte crida, s’hi van aplegar un bon grup de veïns i veïnes dels voltants a part dels propis festers i festeres del mateix carrer. Va ser una jornada molt agradable amb la que, tot i la prudència i les limitacions imposades, vam poder tornar a gaudir del carrer, la nostra música i la festa amb l’escalf del públic proper d’una manera prou espontània, com feia temps que no podíem fer. A més, vam estar molt ben acollits per la Comissió del Carrer Llibertat i el veïnat.