Per la Diada dels Geganters de Gràcia atípica d’enguany es va decidir comptar amb uns convidats propers, degut a la incertesa i les circumstàncies del moment, però també excepcionals, posant en valor les colles de la pròpia ciutat. És per això que vam voler convidar a la Germandat de Sant Andreu de Palomar, una entitat que té cura d’un grup nombrós de figures festives, és recolzada amb la participació d’un grup de persones d’edats diverses i que disposa d’uns quants balls propis, dels quals també procura per la seva transmissió amb dedicació, esforç i, com nosaltres, un cert interès per fer arribar a tothom tant la singularitat dels balls com la cultura gegantera en general. A més, ambdues entitats estem compromeses en mantenir la identitat i l’essència de les nostres exviles. Així doncs, en aquesta ocasió van prendre part els Gegants del Districte de Sant Andreu (Andreu i Colometa), els Gegants Coloms (Colom, Coloma i Galtetes), els Gegantons Avis (Avi d’Orient i Àvia Orfila) i els Capgrossos de Sant Andreu de Palomar, el conjunt de 9 figures andreuenc que també va ser acompanyat pel grup de músics propi de l’entitat.

A més a més, com ja és habitual, també vam comptar amb la col·laboració de l’Esbart Vila de Gràcia que conjuntament amb alguns del nostres socis i sòcies van dansar el tradicional Ball del Vano i el Ram, aquesta vegada amb l’estrena d’uns ventalls a conjunt amb el de la geganta Llibertat i música en directe interpretada per un conjunt instrumental de l’Escola de música Músics’son de més de 10 músics.

Va ser un plaer poder comptar amb la participació de totes i tots ells, fet que ens va permetre gaudir de valent durant la festa i estar molt satisfets amb l’èxit de la Diada atípica del 2021.