Enguany vam tornar a realitzar la Mostra de La Convidada dels Gegants de Gràcia al Claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, una exposició prèvia pensada perquè tothom s’hi pugui acostar per veure de prop els convidats i la imatgeria gracienca abans que prengui part dels actes principals.

En aquesta nova edició, vam comptar amb els Gegants Veguers, el Gegantó Bertran i la Mulasseta de Montblanc dels Amics dels Gegants de Montblanc. Aquest era un any de celebració a Montblanc, pel 640è aniversari de la primera referència de la Mulassa més antiga de Catalunya i el 40è de la seva recuperació, malgrat que finalment no va poder participar per problemes logístics de l’ajuntament degut a una exposició i la relativa proximitat a la seva Festa Major.

De la imatgeria gracienca, el públic hi va poder trobar els Gegants de la Vila de Gràcia, la Llibertat i el Pau, el gegantó Pepitu el Campanar, la comparsa de Capgrossos completa amb els seus vestits, els Gegantons de la Festa Major, el Torradet i la Gresca i també el recentment restaurat Gegantó Torres. A més, també s’hi va exposar la Cuca Garlanda.

L’exposició de La Convidada dels Gegants de Gràcia es va inaugurar dilluns 16 al matí i va tancar divendres 20 (d’11 a 14h i de 17 a 21h), tornant a tenir un èxit notable de públic que s’hi va acostar. De fet, va ser una magnífica oportunitat per veure la imatgeria gegantera de Gràcia i Montblanc detingudament, gaudint sense presses ni pors.

A més a més, en aquesta ocasió, alguns dies també hi van haver mostres de música tradicional (la que acompanya els gegants) realitzades pels músics de la mateixa colla però amb variacions originals com la incorporació d’altres instruments o fins i tot repertori més original. Així, també s’omplia el Claustre de música mentre la gent passejava observant les figures o, simplement, seien a escoltar les diferents cançons. Un toc més que va acabar d’arrodonir una fantàstica Mostra durant la Festa Major 2021!