El matí del dia 15 d’agost, la diada principal de la nostra Festa Major, vam tornar a prendre part de l’Ofici Solemne de Festa Major ballant en el moment de l’Ofertori i, seguint la tradició, els infants i joves de la nostra colla així com els de les altres colles de cultura popular van tornar a lliurar el ram de la geganta Llibertat a la patrona de la Vila. Enguany però, per tal de complir escrupolosament els protocols de seguretat sanitària no es va poder realitzar el típic Seguici gracienc previ amb les autoritats i les entitats que surt de l’ajuntament, a la plaça de la Vila, i ens condueix fins a la Parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia, on es realitza la missa de Festa Major. 
Com de costum, van entrar pel passadís central i van lluir-se davant de l’altar, els Gegantons de la Festa Major, el Pepitu el Campanar i la parella de gegants municipal. A més, aquest any vam tornar a realitzar el ball més protocol·lari dels nostres Gegants i el primigeni, el Gambeto, a l’interior del temple. 
Després de sortir de l’església i col·locar el nou ram del dia gran a la geganta ens vam dirigir cap a la plaça de la Vila, altre cop sense música ni cercavila oficial, obeint estrictament les mesures indicades. Allà, com també és tradicional, vam interpretar diversos dels balls propis de la imatgeria festiva: el Repic de Festa amb els Gegantons, el Ball del Gambeto amb els Gegants i el Toc de Gràcia conjuntament amb totes les figures, sense poder comptar enguany amb la participació dels Capgrossos, per la dificultat de coordinar assajos seguint els protocols sanitaris però també per la situació en que ens hem trobat després de l’aturada derivada del confinament per la pandèmia.
Finalment, vam acabar el matí amb la interpretació del Timbgrallers per part dels músics de totes les colles.