El dimecres 7 de juliol al matí vam anar a l’Escola Bressol Municipal Enxaneta de Gràcia, al carrer de Jaén 22 (Vila de Gràcia), per apropar la cultura popular als més menuts!

En aquesta ocasió hi vam participar amb la Gresca i el Torradet, Gegantons de la Festa Major de Gràcia, i un parell de capgrossos de mides diferents perquè vam creure que era el que més s’adequava al que havien sol·licitat, són més fàcils de moure i per últim, però no menys important, es caracteritzen per ser infantils, fet que facilitava també l’apropament. Vam fer l’actuació al pati de l’escola, concretament en un tancat adjunt a les aules de la planta baixa en el qual vam oferir una gran varietat de balls amb música en directe d’una petita representació dels nostres grallers mentre anaven passant pel pati els diversos grups d’infants, des dels que tenien mesos fins als de 3 anys. Evindentment, segons les necessitats amb les que ens trobàvem anàvem adaptant l’actuació. A més, també vam aprofitar per ensenyar de prop com són els instruments musicals (gralla i tabal), els gegantons, els capgrossos i, fins i tot, algun dels més grans va poder provar un dels capgrossos més petits que tenim, el Dimoniet.

Va ser una bonica jornada que va servir per acostar el fet geganter als nens i nenes més petits del barri, especialment a aquests que no han pogut gaudir de la nostra activitat habitual durant uns quants mesos, i val a dir que molts d’ells van quedar meravellats perquè durant els dies següents vam rebre moltes sol·licituds per anar-los a visitar (ja que encara es trobaven exposats a l’església de Sant Felip Neri de Gràcia).